Kancelarja austriake, Brigitte Bierlein do të kandidojë komisionerin e BE për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë së BE-së, Johannes Hahn në postin e ri të anëtarit austriak të Komisionit Europian.

Ish-ministri i Shkencës ka qënë një komisioner i BE që nga viti 2010.

Pas bisedimeve me partitë parlamentare, Bierlein deklaroi se kishte për qëllim të kandidonte Hahnin për postin e ri.

Ai i kërkoi kryetarit të parlamentit, Wolfgang Sobotka që të zhvillojë konsultime me parlamentin dhe ta informonte atë për rezultatet.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...