Kalimi për këmbësor Shibuja në Tokio të Japonisë është kalimi më i ngarkuar i këmbësorëve në botë. Shibuja është një nga atraksionet kryesore turistike të Japonisë. Në një ndërtesë pranë kalimit është bërë edhe një platformë për këdo që dëshiron të “shijojë” pamjet e këti kalimi të këmbësorëve. Në këtë kryqëzim famoz në Tokio në momente të caktuara të ditës brenda 3 minutave thuhet të kalojnë mbi 2500 njerëz që e bënë edhe kryqëzimin më të famshëm dhe më të kalushëm në botë.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...