Momenti që vendosin të dalin jashta makinës, Holandezët nuk e hapin derën me dorën e majtë, por me të djathtën. Ky ndryshim i thjeshtë mund të ndikojë për të shpëtuar shumë jetë të atyre që sapo vendosin të zbresin nga makina hapin derën me dorë të majtë.

Kjo mënyrë e hapjes së derës gjatë daljes nga makina gjithashtu ka fituar edhe emër “DUTCH REACH”, dhe funskionin në këtë mënyrë si në videon e mëposhtme:

Nëse keni vendosur të dilni nga makina, kapeni derën me dorën e djathtë. Me çka trupi i juaj doemos duhet të siller në këtë mënyrë mund të shihni rrugën rreth jush dhe të reagoni në kohë nëse gjendeni në situatë tejet të rrezikshme – gjegjësisht nëse në drejtim të juajin po vjen ndonjë piklist, kalimtarë apo edhe ndonjë makinë tjetër. Edhe nëse nuk shikoni prapa, jeni të detyruar të shikoni në pasqyrën anësore të makinës.

Siç paralajmëron “NY Times”, në SHBA është vërejtur numri më i madh i vdekjeve të çiklistëve në 30 vitet e fundit, ndërsa numri më i madh është regjistruar në Britani të Madhe. Fartkeqësitë kanë ndodhur si pasojë e pakujdesisë pikërisht për shkak se shoferët kanë hapur derën pa shikuar fare dhe kjo ka bërë që kalimtarët e rastit të pengohen e në rastin më të keq të humbin jetën.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...