Menjëherë pas votimit të amendamentit 33, kreu i Komisionit për Çështje të Kushtetutës Talat Xhaferi hapi debatin për amendamentin e radhë, gjegjësisht amendamentin 34.

Gjatë debatit rreth amendamentit në fjalë, deputeti i VMRO-DPMNE-së Ilija Dimovski, kërkoi që Kushtetuta ushtarake të përfshihet në preambulë.

Ja çfarë parasheh neni numër 15 i Kushtetutës luftarake:

15. Secili i krishterë dhe muhamedanë Maqedonas, Turk, Arnaut, Vllah apo tjetër që do të tregohet si kundërshtarë i kryengritjes dhe i kryengritësve do të përndjeket dhe pasi që të kapet, do të denohet”

 

Adrian Kerimi

Loading...

Shpërndaj me