Arkeologët po studiojnë një `varr` të çmuar të monedhave të vjetra romake të zbuluara ënjë teatër të vjetër në Italinë veriore.

Qindra monedha janë gjetur që datojnë në epokën romake dhe u gjetë në një kavanoz në bodrumin e Teatrit Cressoni në Como.

“Ende nuk dimë detaje të rëndësisë historike dhe kulturore të gjetjes,”-tha Ministri i Kulturës Alberto Bonisoli në një njoftim për shtyp.

“Por kjo zonë po provon të jetë një thesar i vërtetë për arkeologjinë tonë, një zbulim që më mbush me krenari”.

Monedhat u zbuluan javën e kaluar, sipas Ministrisë së Trashëgimisë Kulturore dhe Aktiviteteve, dhe u transferuan në laboratorin e restaurimit Mibac në Milano, ku arkeologët dhe restauruesit do t’i shqyrtojnë ato.

  

Loading...

Shpërndaj me

Loading...