Personi i dyshuar për sulmin me furgon në Toronto kishte shkruar në Facebook rreth “Rebelimit Incel”, duke i dhënë vëmendje të madhe asaj që është kthyer në një sub-kulturë interneti. Incel është bashkimi i fjalëve (Involuntary-Celibate), që do të thotë “beqar i pavullnetshëm”. Por cilët janë incelët, djemtë e rinj që frekuentojnë forumet e beqarëve të pavullnetshëm?

“Nuk kam shpresa ta bëj një vajzë të më pëlqejë”, shkruan 19-vjeçari Xhek Piterson nga Çikagoja, një nga mijëra dejmtë që vizitojnë forumet incele në Reddit apo në faqe të tjera.

“Kam përvoja të këqija nga lidhjet e mëparshme dhe tani është e vështirë të vazhdosh me lidhje të tjera. Kam pasur lidhje me vajza që më kanë bërë gjëra të këqija”, shkruan ai.

Këto ndjesi stresi, zemërimi e urrejtje janë shumë të zakonshme në forumet “incel”. Fola me disa prej tyre dhe janë ose adoleshentë, ose sapo kanë mbushur të njëzetat, dhe flasin për shumë përvoja negative me femrat.

Futen nëpër forume që të flasin për vetminë, ku gjejnë një grup të madh djemsh të zemëruar, të cilët këmbëngulin se nuk kanë më shpresa dhe s’ka asgjë që mund ta ndreqë situatën e tyre.

Xheku ka një kanal në Youtube dhe është një nga “incelët” e paktë që janë gati të flasin me median, pas sulmit në Toronto. Të tjerë pranojnë të flasin po të ndryshojnë emrin, sepse u vjen turp për marrëdhëniet pa fat që kanë pasur në jetë. Por shumë prej tyre fshehin pikëpamje tepër ekstreme.

Një incel 19-vjeçar nga Britania e Madhe ka qenë aktiv në këto forume që prej disa vitesh. Ai është i papunë dhe jeton me familjen. E pranon që i urren femrat, dhe që pjesëmarrja ne këto forume e bën që të thotë gjërat që nuk duhej t’i thoshte, si sharje të drejtuara specifikisht grave.

Loading...

Shpërndaj me