Elita 5 është një bandë shqiptare rroku. Grupi u formua në vitin 1991 në qytetin e Tetovës në Maqedoni. Ata regjistruan albumin e tyre të parë me titull Elita 5 në vitin 1992.

Ata kanë refuzuar në mënyrë të përsëritur për të luajtur në festivale konkurruese duke deklaruar se “grupi nuk i përket festivaleve”, duke preferuar koncerte në vend.

Në një koncert të vitit 2001 grupi u hap në Tiranë për bandën gjermane Skorpions, këngëtar Arif Ziberi në një intervistë theksoi se kjo ishte një nga momentet më emocionuese në jetën e tij.

Në vitin 2008 grupi ka organizuar një koncert humanitar në Tetovë, Maqedoni për viktimat e shpërthimeve të Gërdecit 2008.
Ata marrin pjesë në shumë koncerte dhe janë të ftuar çdo vit për të mbyllur festën e birrës në qytetin e Korçës, Shqipëri

Pjestarët:

Mevaip Mustafi
Besim Ibraimi
Arif Ziberi
Agron Idrizi
Nexhat Mujovi

Diskografia:

Elita 5 (1992)
Nuk jam Al Kapone (1995)
Fol, vetëm fol (1997)
Si Merlin Monro
Elita 5 Live (2000) (LP)
Vetëm për ju
Bardh e zi (2004)
Çmendem (2007)
Mohikani I Fundit (2014)

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...