Kompania Google ka arritur të fitojë 4,7 miliardë dollarë në vitin 2018 falë lajmeve.

”Nga këto fonde edhe gazetarët meritojnë diçka duke qenë se shifra është pothuajse e barabartë me të ardhurat nga reklamat e bëra nga e gjithë industria amerikane e medieve vitin e kaluar”, sipas studimit të kryer nga News Media Alliance, shoqata që përfaqëson më shumë se 2 000 gazeta amerikane, përfshirë ”New York Times”.

“Studimi ilustron qartë gjëra që ne i dinim të gjithë. Dinamika aktuale e marrëdhënieve midis platforms ‘Google News’ dhe industrisë sonë është shkatërruese”, thekson Terrance Egger, drejtor i përgjithshëm i ”Philadelphia Media Network LLC”.

Studimi u bë publik në funksion të seancës dëgjimore në Dhomën e Përfaqësuesve mbi marrëdhëniet ndërmjet kompanive të mëdha të teknologjisë dhe medias.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...