Në Kassel të Gjermanisë,është krijuar “Partenoni Librave”, ekspozitë me mbi 100.000 libra të cilat kanë qenë të ndaluara nga sistemet politke në periudha të ndryshme të historisë .Librat ekzposohen në vendin ku Nazistet dogjën mbi 2000 libra të cilat ishin shkruar nga autor marksist dhe hebrenj. Kjo ekspozitë është krijuar nga artistja argjentinase Marta Minujin,ekspozitë në shenjë të fjalës së lirë,kur ekspozita të përfundojë,të gjithë këto libra do të shpërndahen dhe do të lejohen që edhe njëherë të hyjnë në literaturë.

Shpërndaj me