Vendimi i Qeverisë, për të rritur pagën minimale mbart rreziqe dhe efekte të padëshirueshme në ekonomi. Varfëria e përgjithshme e Maqedonisë, përkundër rritjes së pagës minimale, sipas raportit të fundit të FMN-së, do të mbetet e njëjtë. Fondi i sugjeron pushtetit ta përmirësojë arkëtimin e të ardhurave në arkën buxhetore, por gjithashtu edhe t’i zvogëlojë subvencionet bujqësore. FMN pret që ekonomia të rritet me 3.4 përqind këtë vit, por pritjet janë që këtë vit do të ketë realizim të dobët, të investimeve kapitale. Arsyeja për këtë do të ishin zgjedhjet dhe ngadalësimi i eksporteve, për shkak të gjendjes së keqe, të vendeve partnere tregtare.

Alsat

Loading...

Shpërndaj me

Loading...