Loja është shumë e rëndësishme për zhvillimin mendor të një fëmije. Studimet e kanë konfirmuar gjithmonë dhe tani kërkimet e reja nxjerrin në pah ndikimin e lojërave të caktuara në aftësitë specifike për t’u shfrytëzuar nga të rriturit.

Nga shkenca në teknologji, nga inxhinieri në matematikë: sipas studimit të botuar në Geosphere dhe të kryer nga Universiteti i Kolorados në Boulder dhe Carleton College në Minesota, ato lojëra që kërkojnë aftësi hapësinore, si ndërtesa, legot dhe puzzel pra që kërkojnë aftësi krijuese dhe formuese do t’i ndihmonin fëmijët të përmirësojnë aftësitë në lëndët shkencore.

Në thelb, përvojat e fëmijërisë luajnë një rol të rëndësishëm në modelin e aftësive hapësinore të një personi dhe këto aftësi mund të jenë kritike për suksesin në fusha të tilla si shkenca dhe inxhinieri.

Të rriturit e rinj që kanë luajtur me ndërtesa ose lloje të caktuara të videolojërave, për shembull, kanë kaluar teste të arsyetimit hapësinor, siç është aftësia për të rrotulluar mendërisht objekte,për të formuar kubin me kuti të vogla etj ,hulumtimet e reja kanë zbuluar se dallimet gjinore në aftësitë hapësinore zhduken kur hulumtuesit kanë marrë parasysh ndikimin e lojës së fëmijërisë.

Shpërndaj me