Hamasi dhe Fatah kanë nënshkruar një marrëveshje pajtimi në Kajro, duke i dhënë fund një fraksioni dhjetëvjeçar midis dy fraksioneve palestineze.

Marrëveshja besohet të mbulojë çështjet e sigurisë, administratës dhe kalimit kufitar në Rripin e Gazës.

Egjipti ka ndërmjetësuar bisedimet në kryeqytetin e vet.

Palestinezët në Gaza dhe Bregun Perëndimor janë vendosur veçmas për shkak të konfliktit vdekjeprurëse midis dy grupeve shpërthyer në vitin 2007.

Hamasi fitoi zgjedhjet parlamentare në territoret e pushtuara një vit më parë dhe përforcoi pushtetin e saj në Gaza, pas largimit të Fatahut nga enklava.

Ndërsa detajet e plota të marrëveshjes së të enjtes ende nuk janë shpallur, negociatorët nga të dy grupet thanë se ndryshimet e sigurisë përfshijnë dorëzimin e kontrollit të kalimit kufitar të Rafahit midis Gazës dhe Egjiptit në një qeveri të unitetit.

Hamasi gjithashtu pranoi që të dorëzojë të gjitha përgjegjësitë administrative në Rripin e Gazës tek qeveria e mbështetur nga Fatah deri në dhjetor, sipas një deklarate zyrtare të lëshuar nga Egjipti.

Të dyja palët e quajtën marrëveshjen një përparim të madh.

Shpërndaj me