Për të gjitha ngërçet që lufta tregtare midis SHBA-ve dhe Kinës do të shkaktojë në ekonomitë e tyre, është Evropa që gjithnjë duket si kërcënimi më i madh për rritjen globale.

Kërkesa e përkeqësuar është e dukshme në të gjithë zonën e euros prej 19 vendeve, pasi ajo e gjen veten të shtrydhur midis tërheqjeve ndërkombëtare dhe kombëtare. Kjo e lë zgjerimin e saj në rrezik që mezi të arrijë 1 përqind këtë vit, një ngadalësim i mprehtë nga viti 2018, madje edhe Gjermania shton risqet kontinentale, si një vend politikisht në telashe.

“Sondazhet e biznesit janë përkeqësuar dhe rritja është ngadalësuar në zonën e euros. Por, deri më tani, kjo duket të pasqyrojë një sërë goditjesh specifike për Evropën – duke mbështetur rastin që shkalla e zgjerimit do të rritet pasi ato ndikime zbehet … Megjithatë, tregjet financiare janë shumë të vetëdijshme për rreziqet dhe ka pak njerëz që dyshojnë për këtë – thotë Jamani Murray, Bloomberg Economics

Loading...

Shpërndaj me

Loading...