Me afrimin e zgjedhjeve parlamentare debati politik bëhet gjithnjë e më i nxehtë. Nuk kursehet retorika, ajo shpesh bëhet populiste, ndërsa tashmë nuk ka rregulla edhe në adresimin e kritikave. Aq më shumë që janë ndërruar partneritetet partiake. LSDM dhe BDI, partnerë gati tre vjeçar edhe në qeverisjen 2002-2006 nuk kanë reshtur kritikat e ndërsjella. LSDM, tashmë është deklaruar haptas se është parti shumë-etnike. Faktet flasin se pas vitit 2016 nuk mbeti parti shqiptare pa hyrë në koalicion me LSDM-në. Partia e vetme që nuk ishte në koalicion me Zaevin, Lëvizja BESA shkoi një hap edhe më tej, bëri koalicion parazgjedhor me LSDM-në!

Por sa në të vërtetë LSDM-ja është në favor të shqiptarëve dhe sa është e gatshme të zbatojë dhe avancojë të drejtat e shqiptarëve? Mbi këto dilema në Rruga drejt debatojmë me: Edmond Ademin, përfaqësues i LSDM-së; Remzi Memedi, përfaqësues i Aleancës për Shqiptarët dhe Agim Nuhiu, përfaqësues i BDI-së.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...