Do të ndryshohet apo jo modeli zgjedhor? Kjo është tema boshte e debatit të sotëm politik me përfaqësues të partive politike. LSDM-ja dhe BDI-ja edhe pse parti në koalicion qeveritar janë përplasur hapur lidhur me këtë çështje. Socialdemokratët këmbëngulin në model me një njësi zgjedhore, ndërsa integristët janë kundër një modeli dhe mbështesin modelin aktual me gjashtë njësi! Aleanca për Shqiptarët ka dalë me një projekt më ndryshe për ndryshimin e sistemin zgjedhor, duke propozuar që Maqedonia e Veriut të ketë 8 njësi zgjedhore aq sa ka edhe rajone në vend!
Mbi modelin zgjedhor në Rruga drejt sonte të ftuar janë:

Bujar Osmani, zëvendëskryeministër nga radhët e BDI-së
Kosta Kostadinov, zëdhënës dhe deputet i LSDM-së dhe
Krenar Lloga, përfaqësues i Aleancës për Shqiptarët

Loading...

Shpërndaj me

Loading...