Politikëbërësit e Bankës Qendrore Evropiane kanë çdo arsye për të mbetur të kujdesshëm në lidhje me ekonominë e rajonit ndërsa do të takohen të mërkurën.

SHBA ka kërcënuar me një plan tjetër tarifor, ndërsa qeveria e Italisë ka hequr dorë pothuajse nga rritja këtë vit, dhe Brexit mbetet një çështje e pazgjidhur, me një pikë kritike që po afrohet. Mbi të gjitha, Fondi Monetar Ndërkombëtar të martën ka shkurtuar përsëri parashikimin e saj global të rritjes ekonomike.

Asnjë ndryshim politik nuk pritet në këtë takim pasi zyrtarët shqyrtojnë ekonominë për të kalibruar një program të ri të huadhënies bankare të shpallur muajin e kaluar, edhe pse paralajmërimet për rreziqet ndaj rritjes dhe inflacionit mund të rriten më shumë. BQE do të bëjë njoftimin e saj në ora 13:45. në Frankfurt, pasuar nga një konferencë shtypi me presidentin Mario Draghi 45 minuta më vonë.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...