Sporti I boksit, do të mbetet pjesë e Lojrave Olimpike. Edhe përpos kanosjes se do të përjashtohet nga lëvizja olimpike, ajo do të vazhdojë që të jetë pjesë e programit të rregullt në Lojrat Olimpike Tokjo 2020. Lidhja ndërkombëtare e boksit amator (AIBA) nuk u njoh nga Komiteti Ndërkomëbtar Olimpik (IOC). Në këtë mënyrë eliminatoret olimpike nga muaji janar do të jenë nën përkujdesin e Komitetit Olimpik Ndërkomëbtar dhe jo AIBA-s. IOC dyshon për kredibilitetin e AIBA-s , pas mallverzimeve financiare dhe refuzimit që të reformohet, andaj ishte rrezikohej që të përjashtohej përfundimisht nga Lojrat Olimpike.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...