Banka Popullore nuk do të ndërhyjë në politikën e qeverisë në fushën e politikës tatimore, por Guvernatori Dimitar Bogov beson se ka vend për përmirësimin e mbledhjes së tatimeve. Sipas tij politika monetare do të përshtatet me atë fiskale, që e zbaton qeveria.

Ne mund të sugjerojmë se në vendet e rajonit, edhe pse ekonomia gri është mjaft e lartë, ka një pjesë të madhe të aktiviteteve ekonomike që nuk tatimohen, ka hapësirë ​​për të përmirësuar financat publike duke i përfshirë ata që nuk kanë paguar deri tani tatime – sugjeroj Dimitar Bogov, Guvernator i Bankës Popullore.

Ekspertët dhe autoritetet monetare nga Evropa dhe bota, të cilët ishin sot në Ohër në Konferencën e shtatë vjetore të Bankës Popullore, thanë se një krizë e re po vjen në ekonominë botërore, si rezultat i luftës tregtare SHBA-Kinë.

Në vitin e fundit, rritja është më e madhe sesa pritej dhe kjo është se tregtia globale ka filluar të intensifikohet. Por, nëse ekonomia globale fillon të ngadalësohet shumë për shkak të një lufte tregtare, atëherë këto të dhëna pozitive për një rimëkëmbje të përshpejtuar do të pakësohen – deklaroi Bas Bejker, zyra rajonale e FMN-së për Evropën Qendrore dhe Lindore.

Sipas monetarëve, masat e marra në nivel evropian dhe botëror në dhjetë vitet e fundit kanë dhënë rezultate, apo kanë përshpejtuar rritjen ekonomike.

Aleksandra Spasevska 

Loading...

Shpërndaj me