Atleti bullgar, Krasse Georgiev, (Krashe Georgiev) përshkroi në këmbë tokën shqiptare si pjesë të maratonës se tij nga Varna e Bullgarisë drejt Durrësit.

Georgiev, ka vendosur që ta përshkruajë të gjithë rrugën në këmbë, si një formë sensibilizimi për “Korridorin 8” që lidh Republikën e Bullgarisë me të Maqedonisë së Veriut dhe të Shqipërisë.

Ai mbërriti në Durrës dhe derdhi ujë nga Detin e Zi, në detin Adriatik, si simbol të bashkimit.

Ka bërë një rrugë prej 1 200 km nga Varna e Bullgarisë drejt detit të Durrësit, në Shqipëri, e cila zgjati plot 15 ditë.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...