Aeroplani me krahët më të mëdhenj e më të gjerë në botë e ka përfunduar me sukses fluturimin e vet të parë, ka njoftuar aviokompania amerikane Stratolaunch.

Ai fluturoi dy orë mbi shkretëtirën Mohava në Kaliforni, në lartësi nderi në pesë kilometra e ka bërë disa manovrime përfshirë dhe aterrimin e simuluar.

“Ç’fluturim i parë i shkëlqyeshëm”, ka thënë drejtori i Stratolaunch Jane Floyd.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...