Stafi i sigurisë i Play Store ka zbuluar një sërë aplikacionesh Android që përmbajnë malware të sofistikuara për vjedhjen e të dhënave tuaja personale dhe te rëndesishme si të dhënat bankare.

29 aplikacionet, që variojnë nga gjëra aplikacionet për menaxhimin e baterise deri te aplikacionet e horoskopit, u gjetën të infektuar nga një malware Trojan që kontrollon aplikacionin në distancë pas marrjes së telefonit të viktimës.

Aplikacionet janë hequr nga Dyqani i Luaj, por janë shkarkuar rreth 30,000 herë duke bere keshtu rrezikshmeri te larte per të gjithë ata që i kanë shkarkuar.

Ndryshe nga aplikacionet me viruse që mund të kemi hasur deri me sot të keq, këto aplikacione i përkasin kategorive të malware të sofistikuara të bankave mobile me funksionalitet dhe një fokus për të vjedhë llogaritë bankare .

Studiuesit besojnë se aplikacionet keqdashëse u krijuan nga një sulmues ose grup i vetëm.

Gjithsesi ju listojme 29 aplikacionet qe janë konstatuar me kete virus dhe ju këshillojmë ti fshini ato.

 1. Power Manager
 2. Astro Plus
 3. Master Cleaner – CPU Booster
 4. Master Clean – Power Booster
 5. Super Boost Cleaner
 6. Super Fast Cleaner
 7. Daily Horoscope For All Zodiac Signs
 8. Daily Horoscope Free – Horoscope Compatibility
 9. Phone Booster – Clean Master
 10. Speed Cleaner – CPU Cooler
 11. Ultra Phone Booster
 12. Free Daily Horoscope 2019
 13. Free Daily Horoscope Plus – Astrology Online
 14. Phone Power Booster
 15. Ultra Cleaner – Power Boost
 16. Master Cleaner – CPU Booster
 17. Daily Horoscope – Astrological Forecast
 18. Speed Cleaner – CPU Cooler
 19. Horoscope 2018
 20. Meu Horóscopo
 21. Master Clean – Power Booster
 22. Boost Your Phone
 23. Phone Cleaner – Booster, Optimizer
 24. Clean Master Pro Booster 2018
 25. Clean Master – Booster Pro
 26. BoostFX. Android cleaner
 27. Daily Horoscope
 28. Daily Horoscope
 29. Personal Horoscope

Loading...

Shpërndaj me