Ekipi i shkencëtarëve dhe inxhinierëve ka nisur projektin ambicioz për pastrimin e Oqeanit Paqësor nga mbetjet e plastikës, duke u fokusuar në rajonin, i cili është tri herë më i madh se sa sipërfaqja e Francës.

Një anije që tërheq tuba plastikë të mbushur me ajër dhe 600 metra në gjatësi, qëllimi i të cilave është të “pastrojë” oqeanin nga plehrat plastike, lundroi nga San Francisko për testim para se të vazhdonte lundrimin drejt grumbullit të madh të mbeturinave në Paqësor.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...